Fortid og nutid mødes og bliver til en rørende fortælling

Fortid og nutid mødes og bliver til en rørende fortælling

Interview med forfatter Nina Ullmann

Nina Ullmann udkommer den 14. februar 2024 med sin tredje roman og den første hos Sweetheart Ink.

Vi har interviewet Nina, bl.a. om, hvordan ideen til Hvad hjerterne aldrig glemmer opstod.

Læs hele interviewet herunder.

 

Når drømmene inspirerer

Dette er din tredje roman, hvor kom inspirationen fra? 

Inspiration til historien fik jeg via en drøm, og da jeg vågnede, havde jeg en følelse af, at der var en kærlighedsroman fra nutiden, jeg skulle skrive om, og om noget fra besættelsestiden, vi ikke måtte glemme. Jeg skrev de store træk ned om morgenen og gik i tænkeboks nogle uger for at se, om det kunne blive til en god historie. Jo mere jeg tænkte over det, jo mere føltes det rigtigt. Jeg havde fat i noget her, der kunne bygges videre på. Og til sidst kriblede det i fingrene for at komme til tasterne og begynde at skrive. Jeg blev også inspireret af at skrive om en hovedperson i bogen, der lyttede til sit hjerte for at finde lykken, og det blev til romanen: Hvad hjerterne aldrig glemmer.

Hvad var det mest udfordrende for dig i processen fra idé til færdig bog? Hvordan tacklede du den udfordring?

At få historien til at hænge sammen, men først ville jeg bare komme i gang og få ideerne ned - uden at tænke på kvaliteten i første udkast. Skabe et skelet. Et skelet, der først får muskler og hud på, og som efterhånden får tilført fine linjer og rynker. På den måde fik historien og karaktererne mere liv, følelser, drama og spænding. Jeg arbejdet lidt ekstra med adjektiver for at gøre historien mere levende, karaktererne interessante og troværdige og for at vække følelser hos læseren i den ene eller anden retning.

Beskriv en af dine yndlingsscener i Hvad hjerterne aldrig glemmer. Hvorfor valgte du lige præcis den scene?

Så vil jeg nok vælge ”Flugten”, hvor Alberte flygter med et lille barn i sine arme. Den scene rørte mig dybt, da jeg skrev den. Det er svært for andre at dele den frygt, hun må have følt – lige der, og hvilken lettelse hun må have følt, da hun kom trygt i land og lykkedes med missionen med sit eget og barnets liv som indsats. Det var stærkt.

Du har en tidsmaskine og kan rejse tilbage i tiden. Hvilken bog vil du rejse tilbage og læse for første gang (igen)?

Jeg har to, hvis jeg rejser langt tilbage: Den lille prins af Antoine de Saint- Exupéry og Heidi af Johanna Spyri. De gjorde begge et stærkt indtryk på mig som barn. Karaktererne var beskrevet med en dybde og indsigt, som rørte mig meget.