Sweetheart Ink - Bøger der taler til dit hjerte

 

Sweetheart Ink-rosenSweetheart Ink er et forlag med fokus på sin kerneforretning – udgivelse af bøger inden for feelgood og romance.  Formålet er at nå bredt ud til læserne.

Kvalitet er i højsædet, hvorfor forlaget foretrækker erfarne redaktører og  oversættere samt certificerede korrekturlæsere. Forfatterne udvælges nøje, og redaktionsprocessen må hellere tage lidt længere tid, hvis det er det, der skal til. Her er grafik og kvaliteten af den endelige bog samt udvælgelsen af oplæsere til lydbøger af yderste vigtighed. Kvaliteten skal stå stærkt hele vejen rundt om produktet – også i den markedsføring, som præsenterer bøgerne.

Det grafiske udtryk er skabt med henblik på et moderne og indbydende udtryk, rettet direkte mod feelgood- og romancemarkedet. Rosen indgår i logoet som den ultimative repræsentation af de bløde kærlighedsværdier.

Sweetheart Ink er en virksomhed i vækst, hvis værdier ikke kun er rettet mod markedet. Vi ønsker at bibeholde de bløde værdier, også internt. Det er vigtigt for os, at alle, både forfattere, ansatte, freelancere og bogbloggere aldrig får følelsen af at være en linje i et regneark. I Sweetheart Ink er vi en familie, som sætter pris på, at alle de Sweethearts, som bliver en del af den, er søde og hjælpsomme og frem for alt glade for at være en del af organisationen.

I spidsen for det hele står to kvindelige iværksættere, nemlig Hanne Rump, som er direktør og redaktionschef (øverst til venstre), og Vibeke Vestergaard, som er marketing- og administrationschef (nederst til højre).

Hanne Rump og Vibeke Vestergaard fra Sweetheart InkHanne Rump er forfatter, oversætter og har en baggrund i ingeniørfaget og mangeårig ledelseserfaring fra det private erhvervsliv, hvor hun blandt andet også er uddannet coach.

Hanne debuterede med udgivelsen af en science fiction-novelle i 2012 – At bede en stille bøn, som udkom i Science Fiction Cirklens antologi. Herefter tog forfatterskabet fart med flere noveller i varierende genrer, fire fantasyromaner til tweens udgivet på henholdsvis forlaget Calibat og forlaget Krabat. Det seneste er tre generationsromaner inden for feelgood, udgivet hos Sweetheart Ink. Inspirationen finder Hannes som oftest i mennesker, hun møder eller har mødt engang. Det behøver på ingen måde være nogen, hun kender godt. Der kan være tale om korte møder, og nærmere end mødet med mennesket kommer hun ikke en forklaring. Derfra opstår det af sig selv.

Kærligheden startede i den tidlige barndom med Hannes far, som var en ivrig læser, der også læste højt for sine børn af forskellig litteratur. Hjemmet var fyldt med bøger, og læsning var altid en selvfølge ligesom ture til biblioteket var en familieting. Da hun blev teenager syntes faderen, at Barbara Cartland var tåbelig, men Hanne slugte alt fra både hende og andre romanceforfattere samt Ringenes Herre, og hvad der ellers kunne skaffes af fantasy. Når det ikke kunne skaffes på dansk, læste hun på engelsk og har senere boet i udlandet ad flere omgange, hvilket lagde grunden for oversætterkarrieren. I dag læser hun litteratur inden for alle genrer og elsker at være en del af at kunne videreformidle litteratur i en af yndlingsgenrerne.

Sweetheart Ink deler adresse med Hanne, hvor også forlagskatten Morgan bor.

Vibeke Vestergaard er certificeret korrekturlæser, forfatter og med baggrund i IT-industrien både som konsulent og projektleder.

Vibeke skriver primært indenfor de fantastiske genrer samt feelgood-romance. Hun debuterede i 2017 med den engelske science fiction-kortnovelle One Thousand Followers, udgivet i den internationale collection A Pocketful of Dreams vol. II af The Magic Diary. I 2022 udkom hun med dels novellen LoveBUG2 i Science Fictions Cirklens pandemiantologi Exteria, dels julenovellen En kattens jul i Baadsgaards Books juleantologi Mit Hjertes Længsel: Kærlig Julehilsen 1. Baggrunden i IT-branchen er ofte inspirationen til Vibekes historier, hvor informationsteknologiske elementer som regel spiller en direkte eller indirekte rolle.

Kærligheden til litteraturen opstod i folkeeventyrene, som Vibeke støvsugede skolebibliotekets hylder for. På et tidspunkt satte hun sig et mål om at læse samtlige bøger fra A-Å, men et stykke hen i B måtte hun alligevel opgive, da hun nåede til en kedelig serie. Hun læste så mange bøger, at forældrene til sidst satte en grænse på maksimum to bøger om dagen. Bl.a. har Vibeke læst tæt på samtlige Barbera Cartland-romaner og alle 30 bind i Lademanns leksikon. I dag er det især fantasy, science fiction og krimier samt naturligvis udgivelserne fra Sweetheart Ink, som bogreolen er fyldt op med.

Vibeke har en voksen søn og datter samt tre dejlige børnebørn. Hun bor selv sammen med katten Chilli, der altid holder hende med selskab, uanset om hun skriver eller laver forlagsarbejde.

Både Hanne og Vibeke har rødder i det sydjyske, hvor Sweetheart Ink har adresse nær Grindsted ved Billund i landlige omgivelser med frisk luft, grøn udsigt og skønhed, som understreger firmaets værdisæt.

På Sweetheart Ink er vi enige om vigtigheden af at sætte et hold med mange forskellige kompetencer, der kan supplere hinanden, hvilket gælder både ansatte, freelancere og bogbloggere.

Sweetheart Ink - Bøger der taler dit hjerte