Fordi kærlighed er vigtig for mennesker

Fordi kærlighed er vigtig for mennesker

Interview med forfatter Ann Evald

Smilet er stort, når man spørger ind til Ann Evalds romandebut, Elsk mig hvis jeg tør, og man skal ikke veksle mange ord med hende for at forstå, at kærligheden til romancegenren er tilsvarende og spiller en stor rolle i Anns liv, både som læser og forfatter. Hun har da også tidligere fået udgivet to noveller, heraf en romancenovelle i antologien Hjerteklinkeren.

I dette interview fortæller Ann om, at lige så vel som kærligheden kan opstå på det mest uventede tidspunkt, kan inspirationen til en roman også komme på lignende måde.

Læs hele interviewet herunder.

 

Kærligheden kan komme i mange former

Hvorfor skriver du romance?

Jeg skriver romance, fordi kærligheden er vigtig for mennesker, og selvfølgelig fordi jeg selv elsker den genre. Det finurlige ved kærlighed er, at den kan vise sig i mange former og selvom det egentligt burde være ligetil, så er det sjældent tilfældet – hverken i virkeligheden eller i bøger. Desuden lever jeg mig meget ind i de bøger, jeg selv læser, så det tiltaler mig meget, at romance skal efterlade læseren med en god fornemmelse i maven til slut.

Hvad eller hvem har inspireret dig til historien om Trine og Jonas?

Ha ha, ja, det er helt banalt. Jeg fik ideen, da jeg selv blev henvist til fysioterapi med mistanke om en frossen skulder. Og nej, jeg blev ikke vanvittigt forelsket i min fysioterapeut, selvom han er en virkelig sød, rar og meget ung mand. Så opstod tanken, hvad nu, hvis en voksen kvinde forelskede sig i en meget yngre mand?

Hvilken bog er din yndlingsbog? Og hvorfor netop den?

Jeg har ikke én yndlingsbog. Jeg er vild med Julia Quinns historier om familien Bridgerton og familien Rokesby. Hun har en rigtig god humor og en skøn måde at formidle den på. Desuden er jeg glad for Elly Griffiths/Domenica de Rosa af samme årsag. De formår begge at lade godbidder ligge mellem linjerne.

Hvilken bog læser du i øjeblikket?

Jeg er lige startet på Lord Draysons Fald af Rachael Anderson.

Har du nogle forfattersærheder eller fun facts?

  • Jeg drikker flere liter Pepsi Max hver eneste dag.
  • Jeg læser indimellem mine tekster for damerne (alle voksne 60+) i strikkecafeen – de er gode til at give feedback og hep.
  • Jeg læser i gennemsnit en bog om ugen, hvilket sikkert hverken er ret mange eller særlig specielt.

Læs mere her:

Ann  Evald
Ann Evald
Ann Evald (f.1973) bor i Danmarks mindste storby. Hun er mor til tre og farmor til en. Hun er uddannet kontorassisten...
Læs mere