Musikken som en rød tråd

Musikken som en rød tråd

Interview med forfatter Helle Renée Chapman

For den danske forfatter Helle Renée Chapman er musikken et uundværligt element i tilværelsen. Et element, der ikke kun gennemsyrer hendes liv, men også hendes debutroman Du Ejer Mit Hjerte.

Vi har interviewet Helle blandt andet om, hvad der har inspireret hende til serien Kærlighedens Melodi.

Læs hele interviewet herunder.

 

Dampende scener, intenst drama og lykkelige slutninger

Hvorfor skriver du romance? 

Romancebøger har altid fyldt meget i min bogreol. Som ung teenager læste jeg lægeromaner som Dr. Frank og Dr. Robert Steffen, når jeg kunne skrabe nok lommepenge sammen til at købe dem i kiosken. Ungdomsbøger som ”Vil du se min smukke navle”, ”Liv og Alexander” og ”Kærlighed ved første hik” var blandt favoritterne på skolebiblioteket. De spæde skridt til romance, kærlighed og spirende begær. Ganske uskyldige, men alligevel nok til at give et lille sug i maven. 

Det, der for alvor satte gang i forfatterdrømmen, var Fifty Shades of Grey. Midt i en sygdomsperiode med stress læste jeg trilogien, og det gav mig blod på tanden til at skrive selv. Den fine balance mellem erotik og romance på skrift, hvor forfatteren uden at være vulgær kunne få læseren gennem dampende scener, intenst drama og til sidst ende med en lykkelig slutning, blev jeg stor fan af. Det måtte jeg prøve at skrive selv. Det startede med små noveller, men det udviklede sig. Faktisk er ”Du Ejer Mit Hjerte” startet som en novelle, men den fik ben at gå på og endte som en romance-roman, der inspirerede til mere. 

Hvad eller hvem har inspireret dig til serien Kærlighedens Melodi? 

Kærligheden til musik er helt klart den største inspiration. Jeg er opvokset med musik, og uanset hvad jeg foretager mig i hverdagen, har jeg musik omkring mig. Grundessensen til hovedpersonen Simon i ”Du Ejer Mit Hjerte” er hentet fra en ekskæreste fra ungdommen. Han var DJ, da vi datede, og gennem årene har jeg fulgt ham med mellemrum på sidelinjen. Baggrund og bedrifter gennem hans inspirerende liv skabte Simon og formede en perfekt hovedperson. Hans kærlighed til musik havde så stor betydning for historien, at det endte med at blive den røde tråd til flere romaner i serien. I næste roman spiller hovedpersonen for eksempel guitar. Min mand, Jacob, gennem 23 år har selvfølgelig også stor indflydelse på historien, da flere af scenerne i fortællingen er inspireret af virkeligheden. 

Hvilken bog er din yndlingsbog? Og hvorfor netop den? 

Jeg har mange yndlingsbøger, men min yndlingsforfatter er Tara Sue Me, der bl.a. har skrevet ”The Submissive”, ”The Dominant” og flere bøger i serien. Jeg er ligeledes meget tiltrukket af dark romance med den rå og lidt hårde alfa. Han behøver ikke være en millionær i jakkesæt, men må gerne være en beskidt håndværker eller en badass fyr på motorcykel. Bogserien Bridgerton af Julia Quinn er også læst flere gange, After-serien og selvfølgelig Mama McGees Drenge af Kis Baadsgaard. Romance i alle forskellige troper fanger mig, men vigtigst af alt er, at der er lykkelig slutning. Der skal være feelgood-stemning, masser af begær, sex, kærlighed og drama. Gerne en lækker alfa, der giver åndenød, hjertebanken og selvfølgelig gerne et overraskende plot. 

Hvilken bog læser du i øjeblikket? 

Sjovt nok læser jeg ikke romance i øjeblikket. Jeg har flere bøger liggende, jeg skal i gang med, men som lydbog lytter jeg til Jussi Adler Olsens ”Offer 2117”. Krimibøger er også en stor del af min bogreol. De står ikke fremme mellem mine romancebøger, men det hænger nok sammen med, at bogreolen er ved at være for lille. 

Har du nogle forfattersærheder eller fun facts? 

Jeg skriver bedst med musik i ørerne, en kop kaffe og masser af lakridser. På min mobiltelefon i noter har jeg en længere liste af ideer til romaner og en liste med sætninger, jeg bliver inspireret af, f.eks. fra film, musik, bøger, og hvad jeg ellers støder på, hvor end jeg færdes. Mangler jeg en speciel vending eller et ord, når jeg skriver, finder jeg altid listen frem. Hvem ved, måske ligger det perfekte ord og venter. 

Min trofaste, lille træmus ”Chapmus” følger mig altid, uanset hvor jeg skriver. Han er min lille maskot. 

Læs mere her:

Kom til romancetræf hos Sweetheart Ink den 1. juni 2024
Kom til romancetræf hos Sweetheart Ink den 1. juni 2024
Kom til romancetræf den 1. juni 2024 kl. 13 hos Sweetheart Ink, og få en kæmpe goodiebag indeholdende 3 bankoplader t...
Læs mere
Helle Renée Chapman
Helle Renée Chapman
Forfatter Helle Renée Chapman er født i 1971. Helle er født op opvokset på Nørrebro, men bor i en lille landsby udenf...
Læs mere