Svaret er enkelt: Kærlighed

Svaret er enkelt: Kærlighed

Interview med forfatter Britt Bøg

Den danske forfatter Britt Bøg kan lyse selv den mest regnfulde og grå januardag op. Når man møder Britt, så kan man ikke andet end at blive smittet af hendes entusiasme og gode humør, og man får en følelse af, at det skal nok skal gå, uanset hvad dagen bringer. Det er en tilgang til livet, der også gennemsyrer hendes bøger: Selv når livet er allerhårdest, har vi kærligheden.

Vi har interviewet Britt bl.a. om, hvorfor hun netop har valgt at skrive romance. Læs hele interviewet herunder.

 

Det handler om meget mere end kærlighed

Hvorfor skriver du romance?

Det gør jeg først og fremmest, fordi det er den genre, jeg selv læser mest af. Men hvorfor er det så den genre, jeg er draget af? Svaret er enkelt: Kærlighed. Men det er kun en del af svaret. For ofte handler det om så meget mere end kærlighed. Romancegenren kan inddeles i en masse sub-genrer, også kaldet troper, dvs. den kan rumme alverdens udfordringer og problemer, men jeg ved, at det ender, som det skal, hvilket oftest er lykkeligt. For mig er romancegenren ikke kun feelgood. Den kan også skildre nogle af de svære sider af livet, emner, der er tabuiserede, hvilket jeg har arbejdet meget med i serien Hjertesprog.

Hvem eller hvad har inspireret dig til serien Hjertesprog?

Idéen til Min Verden Vælter, bind 1 i serien, kommer sig bl.a. af en samtale, hvor jeg og en anden diskuterede, om det var utroskab, hvis man havde sex med en af eget køn, når man er i et forhold. Historien udsprang derfra.

Min Verden Forfra har rod flere steder. Uden at afsløre bogens emne eller plot, kan jeg fortælle, at det handler om tabte drømme og sorgen over det, der var, og det, der aldrig bliver. Ikke kun jeg kan genkende den sorg. Det er jeg sikker på, mange andre også kan – på hver vores måde.

Men en ting er at få idéen til en roman. Noget andet er at skrive den. Og her spillede mødet med den internationale romance forfatter Colleen Hoover ind i kombination med nogle veninder, der sagde: Vil du ikke godt skrive en bog?

Hvilken bog er din yndlingsbog? Og hvorfor netop den?

Det svarer til at vælge blandt sine børn. Så jeg vil tillade mig at svare, som Colleen Hoover gør: ”I dag er X mit yndlingsbarn. Det skifter fra dag til dag.”

”I dag er min yndlingsbog En mand der hedder Ove.”

En mand der hedder Ove er ikke romance, men den handler om kærlighed. Ove er ved første øjekast en knotten gammel mand. Men giver man sig først tid til at komme ind bag facaden, og bliver man lukket ind, vil man opdage, at han kun rummer godhed og er et utrolig kærligt menneske. Jeg har giftet mig med en Ove.

Hvilken bog læser du i øjeblikket?

Jeg læser danske Anja Carolina Christensens Bright City Lights og lytter til amerikanske Vi Keelands The Game.

Har du nogle forfattersærheder eller fun facts?

Jeg skriver bedst i hånden. Det var - indtil jeg opdagede reMarkable – ikke så hensigtsmæssigt, men heldigvis ville min mor gerne renskrive mine kragetæer.

Min kopreol har skrivekopper. Måske er det lidt overtroisk, men der er tre specifikke kopper, som jeg vælger mellem, når jeg skal skrive – og det gør jeg bedst med noget drikkeligt.

Derudover forvandler jeg chokolade til bøger 😉

Læs mere her:

Feelgoodsbooks - 27. maj 2022
Feelgoodsbooks - 27. maj 2022
Britt Bøg: Det er en virkelighedsflugt Forfatterinterview med forfatter Britt Bøg på Feelgoodbooks.dk den 27. maj 202...
Læs mere
Britt Bøg
Britt Bøg
Forfatter Britt Bøg er født i 1981. Som 12-årig skrev Britt sin førsteromancenovelle på en gammel skrivemaskine. Det ...
Læs mere
Kom til romancetræf hos Sweetheart Ink den 1. juni 2024
Kom til romancetræf hos Sweetheart Ink den 1. juni 2024
Kom til romancetræf den 1. juni 2024 kl. 13 hos Sweetheart Ink, og få en kæmpe goodiebag indeholdende 3 bankoplader t...
Læs mere