Der skal skrives om hele livet

Der skal skrives om hele livet

Interview med forfatter Kis Baadsgaard

En hjertelig latter fra forlagets bedst sælgende forfatter, Kis Baadsgaard, understreger straks den autenticitet og hjertevarme, som hun besidder i lige så høj grad som karaktererne i de bøger, der flyder fra hendes hånd. Det er karakterer, der er farverige, og alligevel helt almindelige mennesker, som man nemt kan relatere sig til.

I dette interview fortæller Kis om, hvor hun har inspirationen fra til sit karaktergalleri i den lille by Big Point oppe i Montanas bjerge.

Læs hele interviewet herunder.

 

Når frihed med ord er drivkraften

Hvorfor skriver du romance?

Den største grund er, at jeg vil skrive om hele livet. Der er få genrer, hvor du kan gå ind i alle aspekter af en persons liv. I romancegenren kan mine karakterer begå mord, flyve på drager og alt imellem. Det er frihed med ord, og det er det, jeg elsker. Jeg skal ikke holde mig inden for stramme regler for genren, jeg kan gøre hvad jeg har lyst til, og selvfølgelig hvad mine læsere vil læse.

Hvor får du inspiration fra til karaktererne i Big Point?

Fra en bog 😊 hvor ellers? Jeg læste for flere år siden en serie, der hedder Bliss, og deri er en by, hvor alle stikker næsen i alles sager, hvilket giver mange morsomme episoder og meget latter. Da Dylan kom til mig (ja, hun var den første, jeg mødte) vidste jeg, at jeg ville skabe et samfund, som rummer alle de klassiske karakterer: landsbytossen, hende med den skarpe tunge, den joviale, den sure og alle imellem.

Hvilken bog er din yndlingsbog? Og hvorfor netop den?

Ohh, s… Den er både svær og nem. Jeg elsker Lynsay Sands’ bøger til døde. Hun skriver både fantasy og historisk romance. Sara J. Mass er også en yndling, og det samme er Piper James og mange flere. De er alle i toppen. Det kommer an på, hvad humør jeg er i.

Men Sandy Alvares og Crystal Daniels deler nok førstepladsen sammen med Lynsay Sands. Jeg elsker dem, fordi de er fænomenale til at bygge plot og spænding op og gøre deres hovedpersoner relaterbare. Og så er det to af mine yndlingsgenrer: fantasy og MC/mafia.

Hvilken bog læser du i øjeblikket?

Mackenzy Fox’ Cash -  en MC-romance.

Har du nogle forfattersærheder eller fun facts?

Mm, måske. Jeg skriver i øjeblikket bedst udenfor, og jeg skal ALTID have musik i ørerne. Musikken gør, at jeg ikke kan tænke, og derfor skriver ordene sig selv. Jeg morer mig tit over de situationer, mine karakter får sig selv sat i. Te og masser af det, når jeg er i skriverun.

 

 

 

 

Læs mere her:

Kis Baadsgaard
Kis Baadsgaard
Forfatter Kis Baadsgaard er født januar 1970. Kis er godt gift og har tre voksne børn. Drømmen om at være forfatter h...
Læs mere
Hovedpersonerne kommer stadig spankulerende ind til Kis
Hovedpersonerne kommer stadig spankulerende ind til Kis
Hovedpersonerne kommer stadig spankulerende ind til Kis 54-årige Kis Baadsgaard fra Lånum begyndte i 2018 at skrive b...
Læs mere
Erotik hitter: Lokal forfatter er igen nomineret
Erotik hitter: Lokal forfatter er igen nomineret
Erotik hitter: Lokal forfatter er igen nomineret Kis Baadsgaard fra Lånum i Fjends er med i opløbet om lydbogsprisen ...
Læs mere